Πλήθος προσκυνητών προσήλθε και φέτος, επί τη Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κεράς–Καρδιωτίσσης Πεδιάδος, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή Ιερά Εικών της Παναγίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Κεράς.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή, που σηματοδοτεί την απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Διότι η Παναγία μας έγινε η κατά σάρκα Μητέρα του Υιού και Λόγου του Θεού, του Ιησού Χριστού, που με την ενανθρώπηση και το σωτηριώδες έργο Του λύτρωσε την ανθρωπότητα από την τυραννία του θανάτου και μας προσκάλεσε όλους στην Βασιλεία των Ουρανών.

Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε την ημέρα αυτή και τους ευσεβείς γονείς της Παναγίας μας, τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα, διότι αναδεικνύονται ως τέλειο ζευγάρι που ζουν με ισότητα και ενότητα και χάρη στην πίστη τους στον Θεό φέρνουν στον κόσμο Εκείνη που γίνεται πρόξενος της συμμετοχής μας στην αιώνια χαρά και συνεργός του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. Και αυτό φανερώνουν οι πάμπολλοι χαρακτηρισμοί της Παναγίας μας που ποικίλουν από τόπο σε τόπο˙ αυτό φανερώνουν τα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί σε αυτούς που Την επικαλούνται και προσκυνούν ευλαβικά το σεπτό Της εικόνισμα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την Παναγία στην υπακοή στο Θέλημα του Θεού, στην καθαρότητα, την αγνότητα και την ταπεινότητα και τους παρεκάλεσε πάντοτε να Την ικετεύουν να στέκεται βοηθός και προστάτης στις θλίψεις του βίου και του καθημερινού πνευματικού αγώνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.