Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς την σεβάσμια μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού.

Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ήταν ο μεγαλοπρεπής Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Αρετσούς, όπου τις ημέρες αυτές φιλοξενείται, με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Προσκεκλημένοι στην πανήγυρη του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου ήταν οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης κ. Δημήτριος και Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος.

Αφ’ εσπέρας, Τρίτη 5η Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου και Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε, εν πληθούση Εκκλησία, θεολογικώτατα και με την ευφράδεια και γλαφυρότητα που τον διακρίνει, ο χοροστατών Ιεράρχης κ. Πρόδρομος.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 6η Δεκεμβρίου, τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με ιερουργούντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και συνιερουργούς τους προαναφερομένους Αρχιερείς, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής οσίου Δαυίδ του Γέροντος Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ και εταίρων φιλοξενούμενων και εντοπίων ιερέων και διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος ανέλαβε τη διακονία του θείου λόγου, ενσπείροντας στις καρδιές των πολυπληθών πιστών, που είχαν κατακλείσει τον Ναό, με τρόπο μυσταγωγικό, χαριέστατο και βαθιά θεολογικό, λόγο περί του εορταζομένου Αγίου Νικολάου.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για το πολεμικό Ναυτικό, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλλη, του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Βορείου Ελλάδος και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου και λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ.

Να σημειωθεί ότι η αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.