Με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η εορτή της Πεντηκοστής, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδγης / ope.gr

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών εορτάστηκε η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ομώνυμη περιοχή της Ακτής Θερμαϊκούς στην Ιερά Μητροπόλη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος τον οποίο μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

00:00
00:00

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Τον οικείο ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Παπαδόπουλος ιερείς και διάκονοι της προσφυγικής μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, ο Στρατηγός του Γ´ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Πάρης Καπραβέλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών καθώς και φορέων της περιοχής.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε στα γραφικά σοκάκια της παραθαλάσσιας περιοχής της Αγίας Τριάδας η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας συνοδευόμενη από τις μουσικές μελωδίες της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Θερμαϊκού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.