Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, εορτή της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πυκνό εκκλησίασμα και τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας του Πόντου, υπογραμμίζοντας ότι οι άγιοι είναι οι φωτεινοί φάροι και οδοδείκτες της πορείας που οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού, τους οποίους καλούμαστε να μιμούμαστε σήμερα στην πίστη, την υπομονή, την καρτερία και την αγάπη προς τον Χριστό. Οι Άγιοι Σαράντα προέτρεπαν και ενίσχυαν ο ένας τον άλλο στο φρικτό μαρτύριο του αργού θανάτου πάνω στον πάγο με την φράση «δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο Παράδεισος», και κέρδισαν την ουράνια Βασιλεία. Εμείς σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την δριμύτητα της αμαρτίας, των παθών και της κακίας του κόσμου τούτου, βιώνοντας το μαρτύριο της συνειδήσεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού τόνισε ότι ούτε ο κορωνοϊός ούτε κάποια άλλη ασθένεια μεταδίδεται με τη μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, όπως αποδείκτηκε και από τον μακαριστό τελευταίο Εφημέριο του Λεπροκομείου της Σπιναλόγκα Ιερομόναχο Χρύσανθο Κατσουλογιαννάκη, ο οποίος για πολλά χρόνια κοινωνούσε τους λεπρούς και στη συνέχεια κατέλυε την Θεία Κοινωνία χωρίς ποτέ να μολυνθεί, λέγοντας ότι τα Άγια δεν μολύνονται και ότι από το Ποτήριο της Ζωής μεταδίδεται μόνο αγιασμός και χάρις, ευχήθηκε το παράδειγμα των τιμωμένων Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων να εμπνεύει το αγώνα όλων κατά την περίοδο της νηστείας, της ασκήσεως και της εντατικής προσευχής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά την Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης και η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου και των Συλλόγων της περιοχής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.