ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, Μετοχίου του Παναγίου Τάφου, για τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, προστάτη των αμπελουργών, αγροτών και κηπουρών, ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη και συμπροσευχομένων πολλών ενοριτών.

Με τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης. Έψαλαν εμμελέστατα ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητός μας Παναγιώτης Ρακτιβάν και ο Παναγιώτης Δάκος.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Επίτροπος τέλεσε τον Αγιασμό για την πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου και διάβασε τους εξορκισμούς του εορταζομένου Αγίου, μπροστά στο περίτεχνο προσκυνητάρι με την συντηρημένη εικόνα του Μεγαλομάρτυρα, που βρίσκεται στο νότιο κλίτος του Ναού και ευλόγησε τα φρούτα, που μοιράστηκαν στους πιστούς.

Στο τέλος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος αγίασε όλους με τον Αγιασμό, ενώ ο Αρχιμ. Τιμόθεος διένειμε το αντίδωρο.

Η εορτή των κηπουρών ολοκληρώθηκε με την παράθεση πλουσίας δεξιώσεως στους χώρους του Μετοχίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.