Ι.Μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς.
Την Κυριώνυμο ημέρα ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σχοινιά Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Κοκάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Κατάρα, και ιερείς της περιοχής.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στους πειρασμούς και τις θλίψεις που βιώνουν οι άνθρωποι καθημερινά στη ζωή τους, και οι οποίοι όταν αντιμετωπίζονται με πίστη, υπομονή και αμνησικακία, γίνονται πρόξενοι μεγάλων ευεργεσιών από τον Θεό.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο αναφερόμενος στον λόγο του Αγίου Νεκταρίου “Περί κατακρίσεως”, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Κυριακόπουλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σχοινιά Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Κοκάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.