Τι είπε η Παναγία στην Αγία Σοφία της Κλεισούρας για τα επερχόμενα δεινά. 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Οσία Σοφία, η «ἀσκήτισσα τῆς Παναγιᾶς» όπως αποκαλείται, εκοιμήθη εν Κυρίω στις 6 Μαΐου 1974 μ.Χ. Στις 7 Ιουλίου 1981 μ.Χ. γίνεται η πρώτη ανακομιδή των λειψάνων της, τα οποία ευωδιάζουν.

Στις 27 Μαΐου 1998 μ.Χ. γίνεται η δεύτερη ανακομιδή των λειψάνων της τα οποία μεταφέρονται στο μοναστήρι από το Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Η Μεγάλη Εκκλησία την ενέταξε το 2011 μ.Χ. στις αγιολογικές δέλτους της και την 1η Ιουλίου 2012 μ.Χ., έγινε η επίσημη ανακήρυξή της από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καστοριά.

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος – Η Παναγία στην Αγία Σοφία Κλεισούρας για μετάνοια
Αγία Σοφία Κλεισούρας: Μετάνοια και Προσευχή για επερχόμενα δεινά…

Η Αγία Σοφία Κλεισούρας ενημερώνει τους πιστούς για την προειδοποίηση της Παναγίας σε όλο τον κόσμο να είναι έτοιμοι και με μετάνοια για την Κρίση (κατά τον θάνατο και την 2α Παρουσία) αλλά και για τον επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα καταστρέψει τα 3/4 της ανθρωπότητας!

Ο του παλαιού ημερολογίου Φυλής και Ωρωπού Κυπριανός (1948-2013), που λέγεται ότι για κάποιο διάστημα είχε επαφές με την Αγία και μάλιστα ότι την έκειρε Μυρτιδιώτισσα Μοναχή, το επιβεβαιώνει.

Να πάρεις μια βέργα και να μιλάς, να κηρύττεις μετάνοια της είπε η Παναγία.
«Δε μπορώ Παναϊα μου, δεν ακούνε» απάντησε η γερόντισσα. Η Μητέρα του Θεού την επιτίμησε. Εσύ να μιλάς μην παύεις να ορμηνεύεις.

Μελλόνυμφοι, άρρωστοι, φτωχοί, πληγωμένοι από την ζωή αποθαρρυμένοι και τρομαγμένοι έτρεχαν κοντά της και ζητούσαν τις προσευχές της για να προχωρήσουν στην ζωή.

Και εκείνη τους καλωσόριζε ανοιχτόκαρδα. «Καλώς τα πουλία μου, καλώς τα πουλία μου»!
… Σαν γνήσια προφήτισσα του λαού καθήλωνε όσους της έτρεφαν ευλάβεια με τις αποκαλύψεις της για την οργή του Θεού και τα επερχόμενα δεινά.

«Είδα μαύρα σύννεφα, η οργή του Θεού κατέβαινε στον κόσμο. Σιγά, σιγά κατεβαίνουν, σιμώνουν και όταν αγγίξουν στη γη τότε θα γίνει ο πόλεμος».

Προέτρεπε για διόρθωση και μετάνοια.

«Είδα τα δάκρυα της Παναϊας, κάουμε. Κλαίει δια τε μας νύχτα-μέρα Θεέ μου να μην χαλάσεις τον ντουνιάν».

«…Να κάνετε προσευχή, να λέτε Θεέ μου, Θεέ μου μετάνοια ο λαός…»

Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ΄. Τὴν ὡραιότητα. Εορτή Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Σοφίας γέγονας, μῆτερ ἀοίδημε, Σοφία, σέμνωμα, τῆς Θεομήτορος, ἐν τὴ Μονὴ ἀσκητικῶς τὸν βίον σου διελθοῦσα,ὅθεν καὶ ἀπείληφας τῶν καμάτων σου ἔπαινον, κατατραυματίσασσα τῶν δαιμόνων τὰς φάλαγγας, καὶ πρέσβειρα Χριστῷ παρεστώσα, μὴ ἐπιλάθου τῶν πόθω τιμώντων σέ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.