ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ

Η ομιλία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου στην τελευταία Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Το εσπέρας της Πέμπτης 13 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τον τελευταίο Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

«Αξιωθήκαμε και φέτος, αγαπητοί μου αδελφοί, να ψάλλουμε τις Ιερές Παρακλήσεις προς την Παναγία μας. Της δώσαμε μια υπόσχεση ολόκληρη αυτή την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου· ότι δεν θα απομακρυνθούμε από κοντά Της, ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη γεμάτη στοργή μητρική Της αγκάλη, ότι δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε προσκολλημένοι σε Αυτήν που είναι ο μοναδικός οδηγός κάθε ψυχής, κάθε νου προς την Αλήθεια του Θεού. Η Παναγία είναι Εκείνη που οδηγεί με ασφάλεια κάθε πιστό, κάθε τέκνο Της, κάθε ευλαβή ψυχή που επιθυμεί και φλέγεται από τον πόθο να συναντήσει τον Υιό Της», ανέφερε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο σεβαστός Ποιμενάρχης.

«Δώσαμε όμως την υπόσχεση αυτή και για έναν ακόμη λόγο· διότι η Παναγία μας αποτελεί για κάθε χριστιανό το καταφύγιο, την προστασία, τη βοήθεια και τη σωτηρία από κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει στη ζωή του. Αποτελεί το τείχος και το οχύρωμα που διαφυλάσσει και σώζει τους πιστούς από κάθε εχθρό που τους απειλεί. Αποτελεί την ασφαλή και βεβαία άγκυρα που δεν αφήνει να βυθιστεί το σκάφος της υπάρξεώς μας, ούτε από τον μεγαλύτερο κλύδωνα, ούτε από την πιο ισχυρή καταιγίδα».

Κατακλείοντας, επεσήμανε: «Η ομολογία της Πίστεως και της ελπίδος μας στην Παναγία δεν είναι κενός, ψεύτικος λόγος, αλλά βεβαιότητα που βασίζεται στις αναρίθμητες σωστικές επεμβάσεις της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της πορείας του. Η βεβαιότητα αυτή αποδεικνύεται από τα εκατομμύρια θαύματα που έχει επιτελέσει, σώζοντας και θεραπεύοντας όσους προστρέχουν στη χάρη Της και επικαλούνται με Πίστη τη βοήθειά Της και πιστοποιείται από την μεγάλη ευλάβεια του Γένους μας προς το ιερό Πρόσωπό Της. Γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προπάτορές μας· συνεχίζουμε να Την διαβεβαιώνουμε για την εμμονή μας στην αγάπη Της και για την εμπιστοσύνη μας στην προστασία και τη βοήθειά Της στις ανάγκες μας».

Το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρέστη στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας «Φερμαλίνας» Νεαπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.