Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε μεθεορτίως δύο ακόμη πανηγυρίζουσες ενορίες του Δήμου Διδυμοτείχου, και συγκεκριμένα των Πετράδων και αυτήν του Σιτοχωρίου.

Το εσπέρας της εορτής στον πετρόκτιστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων, κτίσμα του 1850, εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και ευλογήθηκαν οι προσκομισθέντες άρτοι.
Το πρωί της επομένης, 16ης Αυγούστου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Σιτοχωρίου, όπου κηρύττων τον θείο λόγο, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Παναγία μας με την αγία ζωή της πρώτα απ όλα την ταπείνωση και την απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Θεού, στην διακονία του Οποίου έθεσε με αφοσίωση τον εαυτό Της και ολοκλήρωσε σημειώνοντας «η ζωή της Παναγίας μας υπήρξε χριστοκεντρική, διότι ο Χριστός ήταν το κέντρο και ο σκοπός της ζωής Της, αντίθετα με τη ζωή την δική μας που είναι εγωκεντρική. Δυστυχώς οι επιλογές μας δεν έχουν ως μέτρο και κριτήριο τις εντολές του Χριστού αλλά ό,τι προβάλλει τον εγωισμό μας, την ιδιοτέλεια και την φιλοδοξία μας».
Την Θεία Λειτουργία στό Σιτοχώρι παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Μπιλιακάκης και ικανό εκκλησίασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.