Ένα βίντεο με διάφορες στιγμές από τις παρακλήσεις στην Παναγία μας ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ριζών Τεγέας (Τρίπολης) ο ιερέας της ενορίας π. Κωνσταντίνος, συνοδεύοντάς το με τις παρακάτω σκέψεις.

Βρισκόμαστε στις ημέρες της περιόδου της προετοιμασίας για την μεγάλη εορτή της Παναγίας, το λεγόμενο και «Πάσχα του Καλοκαιριού». Όπως όλοι γνωρίζουμε, όλες οι μεγάλες γιορτές τις Χριστιανοσύνης, έχουν μια περίοδο προετοιμασίας που χαρακτηρίζονται από τη νηστεία. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι παρακλήσεις που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου. Είναι οι παρακλήσεις προς την Παναγία μας.

Η μεγάλη αυτή γιορτή, είναι ριζωμένη στη συνείδησή μας. Στην εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, όλοι οι ορθόδοξοι Έλληνες θα πάμε στην εκκλησία, θα επισκεφθούμε ένα προσκύνημα, θα ανάψουμε ένα κερί στην Χάρη της, θα επικαλεστούμε την βοήθειά της. Την Παναγία, την έχουμε όλοι μας ιδιαίτερη ανάγκη. Η σχέση μας με την Παναγία είναι διαφορετική, είναι η παρηγοριά μας. Στις δυσκολίες μας, μικρές και μεγάλες χρειαζόμαστε ένα γερό θεμέλιο, να πατάμε. Αυτό το θεμέλιο είναι η πίστη και η παράδοσή μας –όπως την βίωσε διαχρονικά ο λαός μας, οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι μανάδες μας, όπως μας την κληροδότησαν και είναι η παρακαταθήκη, η περιουσία που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Με το καλό στην Παναγία!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.