ΓΕΡΟΝΤΑ ,τι γιορτάζουμε σήμερα ; -Και δεν ξέρεις; τα Εισόδια της Παναγίας μας όταν ήταν τριών χρονών ,στα Άγια των Αγίων του Ναού, που αποτελεί προοίμιο της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, αφού μέσω της θυσίας του Χριστού μας εισήλθαμε και εμείς στα σκηνώματα του Πατρικού μας οίκου που είχαμε εγκαταλείψει από τον Παράδεισο.

Κάποιοι είπανε πως η Παναγία μας από τριών ετών ζούσε μαζί με τις άλλες παρθένες κόρες σε κάποιο χώρο χωρισμένο από τον Ναό και πως μετά την απόλυση των ακολουθιών πηγαίνανε εις τον οίκον τους. Μα η Παναγία δεν κατοικούσε εκεί ,παρά έμενε μόνιμα στον ιερότατο τόπο ,στα Άγια των Αγίων και εκεί ζούσε τρεφομένη και συντηρούμενη σωματικά και ψυχικά από τον Αρχάγγελον Γαβριήλ. Και επειδή η Θεοτόκος είχε εξοικειωθεί πλέον με τον υπερφυσικό κόσμο των Θείων, όπως και με τις Αγγελικές παρουσίες , βλέπουμε πως έπειτα, στον Ευαγγελισμό, δεν διεταράχθη , από την ξαφνική παρουσία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ,την θεώρησε φυσιολογική , αλλά παρά μόνον ενοχλήθηκε και προβληματίστηκε από το περιεχόμενο των λόγων του και τον τρόπο του χαιρετισμού του –ασπασμού-εξαγγέλοντάς της πως θε’να αναδειχθεί σε Μητέρα Του Θεού. (Λουκ.α΄28-29)

Η Παναγία είχε ασήμαντη και ταπεινή ιδέα για τον εαυτό της γιαυτό και απόρησε πως αυτή μία απλή χωριατοπούλα θα γεννήσει τον Θεόν;Τόσα χρόνια μέσα στα Άγια των Αγίων ,ως εκλεκτή του Θεού,όχι μόνο δεν απέκτησε την επηρμένη πεποίθηση πως αποτελεί κάτι ξεχωριστό και μοναδικό στην ανθρωπότητα ,αλλά πίστευε πως είναι μία ασήμαντη και ευκαταφρόνητη δούλη του Θεού.(Α΄Λουκ.48)

Και πως ο λαός Γέροντα δέχθηκε ένα κοριτσόπουλο να εισέλθει και να κατοικεί μόνιμα στα Άγια των Αγίων που ούτε καν αυτός ο Αρχιερεύς δεν επετρέπετο να εισέλθει δεύτερη φορά μέσα στο έτος;

Διότι ο Αρχιερέας και Προφήτης Ζαχαρίας και πατέρας του Τιμίου Προδρόμου ανακοίνωσε στον λαό, ότι ο Θεός δείχνει μπροστά του κρεμάμενον λογείον-θεία φανέρωση-πως πρέπει να έμβει η Παρθένος μέσα εις αυτά τα Άγια των Aγίων.

Aφ’ ου όμως η Kυρία Θεοτόκος εγέννησε τον Kύριο, την συναρίθμησε ο Ζαχαρίας μαζί με τις προσκαρτερούσες παρθένες ,ως παρθένος ούσα και μετά τον τόκον, γιαυτό και εφονεύθη.

Είθε η Θεοτόκος να μας βάλει και εμάς στον Παράδεισο και να στρέφουμε το βλέμμα μας από την θεωρία αυτού του κόσμου στην επιθυμία του Χριστού μας .

π.Διονύσιος Ταμπάκης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.