Κοιτίδες ορθοδοξίας αναπτύσσονται στην Αφρική με πολύ μεγάλη δυναμική παρά τις εκτεταμένες διώξεις που υφίστανται.

Χθες, ανήμερα της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου οι ελληνορθόδοξες ενορίες στην αφρικανική ήπειρο τίμησαν την Υπεραγία Θεοτόκο, με λειτουργίες αλλά και εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στις παραδόσεις της περιοχής.

Μία πολύ σημαντική κοιτίδα Ορθοδοξίας αναπτύσσεται στην Ουγκάντα. Ο νέος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, κ. Σίλβεστρος, που χειροτονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, υπηρετεί σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής, και ήδη έχει φέρει μια νέα πνοή στους πιστούς.

Χθες, ετέλεσε την Θεία λειτουργία στην Παναγία Παραμυθία στο Μουκόνγκολο, μία πολύ δραστήρια ενορία την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του.
Εν συνεχεία μετέβη 30 χλμ. μακριά στην ορθόδοξη κοινότητα Κανάπα, όπου επίσης ετέλεσε λειτουργία.

Η κοινότητα αυτή είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα Ορθόδοξα κέντρα της περιοχής και έχουν ήδη καταφέρει να χτίσουν ένα μικρό παρεκκλήσι. Όλα ξεκίνησαν μόλις το 2017 όταν βαπτίστηκαν χριστιανοί 70 άνθρωποι. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεπερνούν τους 200

Στην Ρουάντα 25 χρόνια μετά την γενοκτονία που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες χριστιανοί Ορθόδοξοι, ο Μητροπολίτης Μπουρούντι & Ρουάντα Iννοκέντιος συνεχίζει το έργο του:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η εξάπλωση του Χριστιανισμού. Βασιζόμαστε στους νεοφώτιστους ιθαγενείς για τη διάδοση της Ορθοδοξίας και την αριθμητική αύξηση του ποιμνίου. Ως Επίσκοπος φέρω την τεράστια ευθύνη για τη σωτηρία κάθε προβάτου ξεχωριστά και όλου του ποιμνίου μαζί, το οποίο μου έχει εμπιστευθεί ο Θεός και οφείλω να αγωνιστώ με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ελπίζοντας ότι θα το προσαγάγω σεσωσμένο στον Ουράνιο Πατέρα εν Ημέρα Κρίσεως.

Σε όλα μου τα κηρύγματα τονίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μία θύρα, από την οποία μπορούν να περάσουν όλοι και μετά είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αν θα μείνουν η θα φύγουν. Θεωρώ ότι είναι εύκολο να βαπτίσουμε χιλιάδες ιθαγενών. Η δυσκολία, ωστόσο, είναι να τους κρατήσουμε μέσα στους κόλπους της Μητέρας Εκκλησίας.

Αυτό με προβληματίζει και με απασχολεί διαρκώς. Χρειάζεται σαφώς μεγάλη υπομονή και επιμονή» γράφει ο Σεβασμιώτατος..

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.