Ο Ιερός Ναός Παναγίας Αγίας Νάπας (στην Κύπρο) συγκέντρωσε εμπορευματοκιβώτια δώδεκα (12) τόνων μετά την έκκληση για συλλογή ειδών που θα στέλνονταν προς τους πυρόπληκτους στην Εύβοια και στη Μεσσηνία.

Το αρχικό κάλεσμα είχε γίνει την Πέμπτη 19 Αυγούστου.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ιερού Ναού, που έγινε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου:

«Σήμερα στρατιώτες και άλλοι εθελοντές, μαζεύτηκαν στον χώρο της Εκκλησίας, όπου φόρτωσαν τα όσα συλλέχθηκαν σε δύο κοντέινερ, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, στους συνανθρώπους μας που κάηκαν τα σπίτια και οι περιουσίες τους και τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Με την βοήθεια της Παναγίας ετοιμάστηκαν και αναχώρησαν σήμερα δυο εμπορευματοκιβώτια, συνολικά 12 τόνων, για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλους όσους πρόσφεραν στην προσπάθεια με κάθε τρόπο, αλλά και τους εθελοντές που εδώ και ημέρες αφιέρωναν από τον ελεύθερο τους χρόνο για να βοηθήσουν στο να γίνουν τα κιβώτια, να χωριστούν και να ετοιμαστούν».

Ο Πατήρ Βασίλειος, μιλώντας στο Famagusta.News, ανέφερε, ότι μαζεύτηκε ρουχισμός, οικιακά σκεύη, τρόφιμα, καθαριστικά και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα σταλούν στην Καλαμάτα και την Εύβοια, προκειμένου να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, ανέφερε, πως η προσπάθεια ήταν συλλογική, ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν στην προσπάθεια με κάθε τρόπο, αλλά και τους εθελοντές, που εδώ και ημέρες σπεύδουν στον Ιερό Ναός της Παναγίας της Αγίας Νάπας, για να βοηθήσουν στο να γίνουν τα κιβώτια, να χωριστούν και να φτιαχτούν.

Υπολογίζεται ότι τα κοντέινερ θα μεταφέρουν 10-12 τόνους με είδη ανάγκης, όπως μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, είδη καθαρισμού, ρουχισμός, πιατικά και κουζινικά, όπως και άλλα είδη οικίας. Επίσης, έστειλε τις ευχαριστίες του στους Δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου που βοήθησαν στην μεγάλη προσπάθεια, καθώς και τον ταξίαρχο που έστειλε στρατιώτες να βοηθήσουν στο φόρτωμα των ειδών. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν επίσης και εθελοντές που βρίσκονταν σήμερα στο σημείο, στους οποίους παραχωρήθηκε και μεσημεριανό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.