Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας παρέχει σημαντική οικονομική στήριξη στην εκκλησιαστική επαρχία της Ουγγαρίας, που υπάγεται στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, για την αναστήλωση σειράς ορθοδόξων ναών στη χώρα και βοηθά στην κατασκευή του ναού προς τιμήν της εικόνας της Παναγίας της «Ζωοδόχου Πηγής» στο Χεβίζ.

Ο γραμματέας Επικράτειας της Ουγγαρίας επί Θρησκευτικών Υποθέσεων, Εθνικών Μειονοτήτων και Σχέσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Μίκλος Σόλτες και ο δήμαρχος της πόλεως Γκαμπόρ Παπ έχουν επανειλημμένως επισκεφθεί τον χώρο της ανέγερσης του ναού. Στις 4 Ιουνίου ο τεχνικός επιθεωρητής Λάσλο Ροκονάι μαζί με άλλους μετέχοντες των τακτικών διασκέψεων εργασίας ενημερώθηκε για τα πορίσματα των προπαρασκευαστικών έργων και εξεδόθη κοινή απόφαση για την ετοιμότητα να τοποθετηθεί στον υπό κατασκευή ναό ο ορθόδοξος σταυρός.

Το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου 2021, ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου, με την ευλογία του μητροπολίτη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Μάρκου (Πατριαρχείο Μόσχας) θα τελεσθεί δοξολογία στο σημείο της ανέγερσης του ιερού ναού της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη Χεβίζ της Ουγγαρίας με τον καθαγιασμό του σταυρού του τρούλου.

Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται η στεφάνωση με σταυρό τού υπό κατασκευή ναού προς τιμήν της εικόνας της Παναγίας της «Ζωοδόχου Πηγής». Ο επίχρυσος οκταγωνικός σταυρός τρούλου ύψους 1.90 μ. μεταφέρθηκε στις 28 Μαΐου στο εργοτάξιο. Για την τοποθέτηση και τη στερέωσή του κατασκευάστηκε και συγκολλήθηκε το πλέγμα, που στερεώνει τον άξονα του σταυρού εντός του τρούλου, αναφέρει η ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.