Το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και θρησκευτικών οργανώσεων καλεί όλους τους πιστούς – ανεξάρτητα από την θρησκεία την οποία ασπάζονται, στις 14 Οκτωβρίου να προσευχηθούν για εκείνους που μάχονται υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και υπερασπίζονται τη χώρα από τους Ρώσους εισβολείς. Στις 14 Οκτωβρίου είναι η επίσημη ημέρα Υπερασπιστών της Ουκρανίας ενώ οι χριστιανοί (της Ανατολικής Ευρώπης) γιορτάζουν την Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Είθε η ευλογία του Παντοδύναμου να είναι με όλους εκείνους που υπερασπίζονται την Ουκρανία, αναζητούν την ειρήνη και αγωνίζονται για την αλήθεια. Σε όλες τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες, καλούμε για συνεχείς προσευχές για ειρήνη στη χώρα μας, για τερματισμό της αιματοχυσίας, για αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, για τη νίκη της αλήθειας, για την εδραίωση της δικαιοσύνης και της ελευθερίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Οι ρωσικές υβριδικές δυνάμεις, από την Άνοιξη του 2014 -όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία- έχουν δολοφονήσει 14.000 ανθρώπους. Οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα στα Ανατολικά της χώρας, όπου μεγάλο τμήμα των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγάνσκ ελέγχονται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μισθοφόρους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.