Στις περασμένες εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες και Ορθόδοξοι Πιστοί ψήφισαν τη ΝΔ, προκειμένου να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πούλησε τη Μακεδονία μας και έφερε διάφορα αντιχριστιανικά νομοσχέδια, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, της αλλαγής φύλου, τα <<νέα>> απορθοδοξοποιημένα θρησκευτικά κτλ. Παρ' όλα αυτά, η ΝΔ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο διακυβέρνησής της, στα συγκεκριμένα ζητήματα συνέχισε ακριβώς την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, δεν ακύρωσε το νομοσχέδιο συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα <<ζευγάρια>>, εφόσον πολλοί γαλάζιοι βουλευτές, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερψήφισαν το συγκεκριμένο ν/σ.

Στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, παρ’ ότι τότε ως αντιπολίτευση είχαν διαφωνήσει να επιτρέπεται σε παιδιά από 15 ετών, πλέον ως κυβέρνηση δεν τροποποίησαν το συγκεκριμένο ν/σ. Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μετά την καταδίκη από το ΣτΕ των <<θρησκευτικών Γαβρόγλου>> η Κεραμέως θα αναγκαστεί να προχωρήσει μαζί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε νέες αλλαγές, αλλά ήδη τη φετινή χρονιά εφαρμόστηκε η προηγούμενη ύλη.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες διαφορά ΜΜΕ διαρρέουν πληροφορίες ότι απ’ τη νέα χρονιά σε κάποιες τάξεις του Δημοτικού το μάθημα το θρησκευτικών να διδάσκεται 1 (Μόνο!) ώρα την εβδομάδα αντί για 2 , όπως συνέβαινε προηγουμένως. Μπορεί, λοιπόν, στα θέματα ασφάλειας και μεταναστευτικού η κυβέρνηση να πούλησε επικοινωνιακά ένα πιο <<δεξιό>> προφίλ. Στα θέματα, όμως, της Ορθόδοξης Πίστεως και κοινωνικών ζητημάτων η ΝΔ απέδειξε την άκρως νεοφιλελεύθερη ιδεολογικοπολιτική της ατζέντα και την πίστη της στα διάφορα ξένα κέντρα αποφάσεων στις Βρυξέλλες και στις Στοές, όπου ανήκουν πολλά στελέχη της. Αυτό φάνηκε περίτρανα και την περίοδο της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας, όποτε η κυβέρνηση εξάντλησε την αυστηρότητά της πάνω στην Εκκλησία, στους ιερείς και στους απλούς πιστούς.

Συλλήψεις ιερέων και ιεραρχών, κλείσιμο εκκλησιών, απαγόρευση μετάδοσης λειτουργιών από τα μεγάφωνα των ναών, απαγόρευση ακόμη και να χτυπάνε οι καμπάνες, ενώ στους μουσουλμάνους επιτράπηκε να ακούγονται οι προσευχές τους από τα μεγάφωνα των τζαμιών. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, απέδειξε ότι δεν σέβεται το Ορθόδοξο αίσθημα και τις πνευματικές ανάγκες των Ελλήνων. Δεν περιμέναμε από τους κυβερνώντες να συμμεριστούν το ορθόδοξο συνειδησιακό χρέος των Πιστών να συμμετάσχουν ενεργώς στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αλλά ένας στοιχειώδης σεβασμός, που επιβαλλόταν εκ μέρους τους, δεν υπήρξε…

Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.75 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.