Στο πλευρό των απόρων, των αστέγων και των ηλικιωμένων της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται εδώ και χρόνια ο πανορθόδοξος οργανισμός Holy Cross Brooklyn Outreach Center. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η φιλανθρωπική εκδήλωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, ο πατήρ Γεράσιμος Μακρής (Fr Gerasimos Makris), η Μαρία Βασάκα-Μονιούδη (Maria Vasaka-Monioudis) και η Ζωή Κουτσουπάκη (Zoe Koutsoupakis).

Ο οργανισμός ξεκίνησε το έργο του το 2008 μετά από πρωτοβουλία του π. Γεράσιμου Μακρή. Κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα οι εθελοντές φτιάχνουν πακέτα, με νερό, μπισκότα και σάντουιτς, τα οποία μοιράζουν την νύχτα στους άστεγους της πόλης. Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της κοινότητας οργανώνουν ολονύκτιες εκστρατείες και μεταφέρουν τρόφιμα, είδη ένδυσης και είδη προσωπικής φροντίδας στους άστεγους της Νέας Υόρκης.

Το 2013, η HCBOC δημιουργήθηκε ως φιλανθρωπική οργάνωση ανοιχτή σε όλες τις κοινότητες προκειμένου να προωθήσει τη φιλανθρωπία σε ολόκληρο τον δήμο και τη Νέα Υόρκη.

«Από την πρώτη μέρα της μεταμεσονύκτιας πορείας, ο πατέρας Γεράσιμος ήταν ο ηγέτης μας και το πρότυπό μας», δήλωσε η κ. Κουτσουπάκη. «Έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους που προσχώρησαν στην οργάνωσή μας, οι οποίοι βγαίνουν κάθε μήνα. Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε να έρθει μαζί μας και εθελοντής, ειδικά νέοι. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο που κάνουμε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.