“Πρώτη φορά Ορθόδοξος Επίσκοπος επισκέφθηκε την Κυβέρνηση της Τανζανίας. Πρώτη φορά βλέπουμε στο Κοινοβούλιο της Τανζανίας ορθόδοξους κληρικούς. Βοηθείστε με το πνευματικό έργο σας να φύγουν τα κακά από το λαό μας. Χαιρόμαστε που μιλάτε για το καλό και την πρόοδο της Τανζανίας”.

Αυτό ομολόγησαν με χαρά και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της Τανζανίας κατά την επίσκεψη του Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Χρυσοστό μου στο Κοινοβούλιο στην Ντοντόμα, την νέα διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος με την συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Παύλου Kagoma και του νομικού συμβούλου κ. Άβελ Rugambwa επισκέφθηκαν την Τρίτη 24 Μαίου 2022 την Κυβέρνηση της Τανζανίας στην Ντοντόμα και είχαν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη, στους οποίους μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και επέδωσε συστατική επιστολή.

Εξέφρασε την εκτίμηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την Πρόεδρο κ. Σαμία, την κυβέρνηση και το έργο της. Δήλωσε δε ότι “η Ορθόδοξη Εκκλησία θα είναι παράγοντας ενότητας, ειρήνης και προόδου για τον τόπο και για το λαό της Τανζανίας”.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ζήτησε την αναγνώριση της Επισκοπής και του Καταστατικού που κατετέθηκε.

Με τον δε Υπουργό Ενέργειας, που κατάγεται από την Μπουκόμπα, συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα με σκοπό την βοήθεια προς το κράτος, την κοινωνία και την Εκκλησία.

Όλοι οι Υπουργοί έδειξαν καλή διάθεση, υποσχέθηκαν να προχωρήσον τα αιτήματα και ζήτησαν περαιτέρω συνεργασία.

Τα μέλη της αποστολής της Επισκοπής Μπουκόμπας έγιναν δεκτά στο Κοινοβούλιο, όπου είχαν την δυνατότητα να ακροασθούν της κοινοβουλευτικής συνεδριάσεως.

Χαιρέτησαν τους βουλευτές, όταν ο Πρόεδρος ανήγγειλε την παρουσία του Ορθοδόξου Επισκόπου στη Βουλή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.