ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Έντονες διαμαρτυρίες παρατηρούνται σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη, εναντίον της εισαγωγής του λεγόμενου εξατομικευμένου προσωπικού αριθμού PIN. Η Εκκλησία της Ρωσίας και ο Πατριάρχης ζητά να σεβαστούν όλοι εκείνους που αντιδρούν στα ηλεκτρονικά έγγραφα.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Δόμνα Συρίγου

Από τις 3 Απριλίου 2019, οι Ρώσοι τις κάρτες για τις συντάξεις να αντικαθίστανται από ένα εξατομικευμένο αριθμό PIN που χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συσκευές. Στα πλαίσια της Ορθοδόξου Πίστεως έχουν εναντιωθεί στο συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο κατά τη γνώμη τους είναι η εισαγωγή στους χρόνους της Αποκαλύψεως.

Πολίτες στέκονται απέναντι στο μέτρο αυτό που εισήγαγε εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση Πούτιν, υποστηρίζοντας πως από τη στιγμή που όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες θα συλλέγονται σε ένα σύστημα, κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν όποιον επιθυμούν χωρίς εξηγήσεις.

Παρομοιάζουν δε τη συγκεκριμένη μέθοδο σαν τις πρακτικές της εποχής Στάλιν για τον τρόπο με τον οποίο ΄΄φακέλωνε΄΄ τους πολίτες.

Διαμαρτυρίες και Ημέρες Προσευχής οργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ ο αριθμός του πληθυσμού που προσέρχεται είναι αξιοσημείωτος.

Διοργανωτές των συλλαλητηρίων ενάντια στον νέο Νόμο, προσήλθαν στην Εκκλησία της Ρωσίας και στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ζητώντας την άδεια να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου Νόμου και να καταδικάσουν τους ΄΄λομπίστες΄΄ της αντιχριστιανικής αυτής πρωτοβουλίας.

Η Ρωσική Εκκλησία έχει ενημερωθεί για τις ανησυχίες των πολιτών εδώ και αρκετά χρόνια αναφέρει στο BBC ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη, Aleksandr Volkov.

Δεχόμαστε αρκετές επιστολές διαμαρτυρίας από ανήσυχους πιστούς, όμως αναφορικά με τον συγκεκριμένο Νόμο δεν έχουμε μέχρι στιγμής τεκμηριωμένες ενστάσεις να παρουσιάσουμε.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν όλους όσους αντιτίθενται στη χρήση ηλεκτρονικών εγγράφων.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.