«Οι Ρουμάνοι, σε αντίθεση με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, εξακολουθούν να πιστεύουν στον Θεό, και οι ηγέτες τους πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις αρχές αυτές» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Q, ο ιστορικός και πρόεδρος της Ρουμανικής Ακαδημίας Ιοάν Αουρέλ Ποπ

«Σήμερα, οι Ρουμάνοι, με επικεφαλής Ιεράρχες και Ιερείς, κατάφεραν να ξεφύγουν από τη δικτατορία και να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον, ενισχύοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία», λέει.

«Παντρεύονται θρησκευτικά, λατρεύουν τον Θεό στις εκκλησίες, βαφτίζουν τα παιδιά τους, εξομολογούνται. Οι Ρουμάνοι αγιάζουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητά τους, άλλα αγαθά και ακόμη και τα ζώα τους. Και τιμούν τις περισσότερες χριστιανικές εορτές κατά τη διάρκεια έτους σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης» τονίζει

Ο Ρουμάνος ακαδημαϊκός υπογραμμίζει ότι η πίστη των ανθρώπων και η συμμετοχή της Εκκλησίας οδήγησαν στη δημιουργία κρατικών θεσμών που βασίζονται στο χριστιανικό φιλανθρωπικό ήθος: νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια.

«Γνωρίζουμε ότι μόνο στην πανδημία Covid-19, η Ορθόδοξη Εκκλησία έκανε δωρεές άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Ιοάν Αουρέλ Ποπ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.