Διαβάστε την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, πολλές ανησυχητικές αναφορές σχετικά με την υπόθεση και τη μοίρα των δύο Ιεραρχών, Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροϊακωβίτη Επισκόπου Παύλου, οι οποίοι απήχθησαν στις 22 Απριλίου 2013 στη δυτική ύπαιθρο στο Χαλέπι της Συρίας, έχουν γίνει viral σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής και το Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρακολουθούν στενά αυτές τις εκθέσεις, οι οποίες είναι απόλυτα ανεξάρτητες από τις αδιάκοπες προσπάθειες μας στην αναζήτηση των δύο Ιεραρχών μας, οι οποίοι αγνοούνται και είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμιά πέτρα αγύριστη, μέχρι να εντοπίσουμε τον τόπο και τη μοίρα τους.

Από αυτή την άποψη, δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε αμφισβητούμε την εγκυρότητα αυτών των αναφορών ή τους διάφορους άλλους ισχυρισμούς που λαμβάνουμε από διάφορες πηγές σε καθημερινή βάση.

Εκφράζοντας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα πρόσωπα και τους φορείς που αγωνιούν για την μοίρα των Μητροπολιτών μας και ειδικά εκείνων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν και να ρίξουν φως στο μαρτύριό τους, απευθύνουμε έκκληση σε όλους να προσεύχονται για τους δύο Ιεράρχες και σε όσους μπορούν να βοηθήσουν στην επίσημη προσπάθειά μας ώστε να τερματιστεί αυτή η ανθρωπιστική υπόθεση, να έρχονται σε επαφή με τις Εκκλησίες μέσω των επισήμων οδών.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.