Μητροπολίτης Κωνσταντίας, Βασίλειος- Ερώτηση: Νιώθετε εντάξει τώρα που πήρατε τις δεσμεύσεις για να στηρίξετε τον Πάφου; Απάντηση: ΝΑΙ.

Ξεκάθαρα υπέρ του Πάφου Γεώργιου τάχθηκε σήμερα, μιλώντας στον Alpha ο Κωνσταντίας Βασίλειος, και πλέον όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει στην μάχη των Αρχιεπισκοπικών.

Αν δεν αλλάξει κάτι στο παρασκήνιο, ο Πάφου εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, με την δική του ψήφο και άλλων οκτώ, δηλαδή των Τριμυθούντος, Κιτίου, Χύτρων, Αρσινόης, Μεσαορίας, Καρπασίας, Κωνσταντίας και Ταμασού.

Θεόδωρος Κυριακού, Θεολόγος
“Υπάρχει ενδεχόμενο ο Πάφου να εκλεγεί με 11 ψήφους έναντι πέντε. Νομίζω τουλάχιστον τους 9 στην πρώτη ψηφοφορία θα τους συμπληρώσει.”

Πλέον δεν έχει και τόση σημασία τι θα πράξουν ο Μόρφου και ο Κυρηνείας, αφού με τα δεδομένα ως έχουν, δεν καθορίζουν πλέον το αποτέλεσμα.

Ειρήνη και αποδοχή
Ο Λεμεσού Αθανάσιος ζήτησε μέσω του Alpha από όσους πιστούς νιώθουν εκνευρισμένοι με τα όσα γίνονται, να αποδεχτούν το αποτέλεσμα με αγάπη, ενώ ερωτήθηκε και για τα πάρε-δώσε των τελευταίων ημερών.

Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος
“Εγώ δεν έχω τίποτα να δώσω, άρα δεν έχω τίποτα να πάρω. Εγώ επιζητώ την ψήφο του Θεού. Να με στηρίξει ο Θεός.”

Ειρήνη και ομοψυχία την επομένη της απόφασης της Ιεράς Συνόδου ζητά και ο Πάφου, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ιεράρχες είναι αυτοί που έχουν τον τελικό λόγο, σεβόμενοι πάντα την ψήφο του λαού.

Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος
“Ο καταστατικός χάρτης μιλά για ανάδειξη τριπροσώπου και όχι για ποσοστά ή σειρά κατάταξης.”

Στα δύο οι Κυκκώτες
Στο παρασκήνιο, αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι ο διχασμός στο μέτωπο των Κυκκωτών, με τον Νικηφόρο να στηρίζει Λεμεσού και τον Ησαΐα τον Πάφου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο από τις Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή, ο Ταμασού θα δώσει την ψήφο του στον Γεώργιο, με ανταλλάγματα – τα οποία αν ισχύουν – θυμίζουν στην ουσία προεκλογικές κινήσεις πολιτειακών εκλογών.

Θεόδωρος Κυριακού, Θεολόγος
“Η συμφωνία του θα περιλαμβάνει σίγουρα την κάλυψη εξόδων της Μητρόπολης Ταμασού, υπάρχει και η πρόταση να περάσει όλη η Λακατάμια στη Ταμασό.”

Κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε ο Πάφου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για πάρε-δώσε, αλλά για ένα διαχρονικό αίτημα.

Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος
“Ο Άγιος Ταμασού ζητούσε και από τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο την Λακατάμια γιατί η μισή είναι κοντά του και η άλλη μισή στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια. Αυτό το έλεγε πάντα και το λέει και τώρα.”

Σαν… πολιτειακές εκλογές
Μια βόλτα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φανερώνει την απογοήτευση του κόσμου για την επόμενη μέρα μετά την κάλπη.

Διαμάχες, παρασκήνιο, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και ότι άλλο μπορεί να συνθέσει ένα σκηνικό πολιτειακών και όχι εκκλησιαστικών εκλογών, επιβεβαιώνουν ότι έχουμε μια απλή αντιγραφή των εκλογών του 2006.

Μέσα σε όλα αυτά, η ψηφοφορία, κάθε άλλο παρά μυστική θα είναι αύριο, αφού πλέον άπαντες γνωρίζουν τι θα πράξει ο κάθε Ιεράρχης στην κάλπη.

Θεόδωρος Κυριακού, Θεολόγος
“Έχουμε παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, δεν μπορεί να μιλά για μυστική ψηφοφορία και να ξέρουμε σχεδόν όλοι τι θα κάνουν.”

Σε κάθε περίπτωση, πριν το μεσημέρι της αυριανής ημέρας, άπαντες θα γνωρίζουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος θα στείλει το μήνυμα του αμέσως μετά την εκλογή από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.