Την απάντηση του σε όλους όσοι θεωρούν ότι Επιστήμη και Χριστός δεν μπορούν να πάνε μαζί, έδωσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών κ. Γιάννης Καλλιάνος.

Το έπραξε με σεβασμό στις απόψεις όλων και στη θρησκεία όλων, με αφορμή την πολεμική που δέχτηκε μετά την πολυσυζητημένη ανάρτησή του, ότι, η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. “Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε” είπε με έμφαση ο Βουλευτής, προχωρώντας με παρρησία σε δημόσια ομολογία Πίστεως.

“Αδυνατώ να κατανοήσω αυτό που ορισμένοι λέτε. Ότι δηλαδή κάποιος που έχει τελειώσει το Μαθηματικό τμήμα και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά “απαγορεύεται” να είναι Χριστιανός και να νιώθει κατάνυξη αντλώντας δύναμη ύστερα από προσωπική προσευχή” ανέφερε καταρχήν ο Βουλευτής. Και συνεχίζει: “Αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός ότι επειδή έχω εντρυφήσει βαθιά στην επιστήμη των Μαθηματικών, όλα μα όλα θα πρέπει να έχουν κάποια επιστημονική εξήγηση. Στη δική μου “ματιά” υπάρχουν και κάποια γεγονότα που ίσως δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά. Παρόλα αυτά ουδέποτε ειρωνεύτηκα και χλεύασα τη θρησκεία κανενός. Δεν απαίτησα ποτέ από κανέναν να πιστεύει στο Χριστό. Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και να ενεργεί στη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί”.

“Σέβομαι τους Χριστιανούς, όπως το ίδιο σέβομαι και όλους όσοι συνειδητά απορρίπτουν την κάθε Θρησκεία” λέει παρακάτω στην ίδια απαντητική ανάρτησή του. “Απλά παρακάλεσα κάποιους να μην χλευάζουν ένα γεγονός το οποίο συμβαίνει εδώ και καιρό στον Άγιο Δημήτριο του Βύρωνα. Και μάλιστα προέτρεψα, πριν βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να κάνουν τον κόπο να δουν από κοντά αυτό που σας περιέγραψα. Είναι προσωπική μου επιλογή να είμαι βαθιά θρησκευόμενος και δεν προσπάθησα ποτέ και σε κανέναν να επιβάλλω την άποψη μου πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αφήστε με όμως να αντλώ δύναμη από εκεί που επιθυμώ και με όποιον τρόπο επιθυμώ. Δεν ενόχλησα κανέναν”.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ
Στην πραγματικότητα, ο Βουλευτής κ. Καλλιάνος δεν έκανε τίποτε παραπάνω απο το να μαρτυρήσει όσα είδαν τα μάτια του, όπως και τα μάτια όλων όσων έχουν βρεθεί επανειλλημένες φορές ενώπιον της Παναγίας της Παρηγορήτριας.
Εως αυτήν τη στιγμή και σύμφωνα με μαρτυρίες όσων επισκέφθηκαν τον Βύρωνα ακόμη και το τρέχων Σαββατοκύριακο, η Παναγία δακρύζει ασταμάτητα, με ισχυρές λωρίδες βαμβακιού να έχουν τοποθετηθεί στην κάτω πλευρά (βάση) της Ιεράς Εικόνας (μέσα απο το τζάμι) και να είναι μουλιασμένες στο μύρο και στο δάκρυ.

Στο μεταξύ, μπορεί κανείς να χειροπιάσει ακόμη και τα δάπεδα του πίσω μέρους όπου πρωτοδάκρυσε και συνέχισε να δακρύζει η Παναγία και να βρέξει τα δάχτυλά του με έντονη υγρασία μύρου και δακρύου. Η Παναγία δακρύζει τόσο πολύ, τόσο επίμονα και με τόσο μεγάλη ποσότητα που οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού έχουν βρεθεί καθόλον τον προηγούμενο χρόνο να τοποθετούν μικρές ή μεγαλύτερες δέσμες βαμβακιού ακόμη και ένα ή ενάμισι μέτρο μακριά απο την Ιερά Εικόνα.

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.