Πεντηκοστή γιόρτασε και πάλι σήμερα, 11 Ιουλίου 2020, η Εκκλησία μας με αφορμή την χειροτονία σε Επίσκοπο του Θεοφιλ. κ. Εμμανουήλ Σφιάτκου, τον οποίο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά από εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και σεπτή πρόταση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά τη Συνεδρία της 23 Ιουνίου 2020 στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο στο Chambesy της Γενεύης εξέλεξε Επίσκοπο της παλαιάς Επισκοπής Χριστουπόλεως και Βοηθό Επίσκοπο του Μητροπολίτη Γερμανίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου, του οποίου ο νέος Επίσκοπος υπήρξε επί σειρά ετών ιερατικώς προϊστάμενος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας πλαισίωναν οι τρεις Βοηθοί Επίσκοποί του Θεοφιλ. Αρίστης κ. Βασίλειος, Λεύκης κ. Ευμένιος και Αριανζού κ. Βαρθολομαίος.
Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας Αμβρόσιος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Τσουμπακλής, θείος του χειροτονηθέντος, ενώ διακόνησαν ο Αρχιδιάκονος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων Βησσαρίων Βακάρος και ο Διάκονος της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας Δαμασκηνός Κασσότης. Καθήκοντα Εκκλησιάρχη άσκησε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμος Φραγκουλάκης.

Των χορών των Ιεροψαλτών προεξήρχαν ο Καθηγητής Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο Ιωάννης Πυργάκης.

Συμπροσευχόμενο παρέστη πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως Γερμανίας καθώς και άλλων ορθοδόξων δικαιοδοσιών στη Γερμανία, οι οποίοι λόγω των μέτρων κατά της εξαπλώσεως του κορωνοϊού δεν επιτράπηκε να συλλειτουργήσουν. Για τον ίδιο λόγο εντός του Ιερού Ναού παραβρέθηκαν πλην της οικογένειας του χειροτονηθέντος ελάχιστοι πιστοί. Το υπόλοιπο πλήρωμα της ενορίας καθώς και όλος ο κόσμος είχαν την ευκαιρία να μετέχουν της χαράς της Εκκλησίας μέσω του διαδικτύου.
Στη Θεία Λειτουργία ήταν παρών ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο Θεόδωρος Δασκαρόλης. Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Βερολίνου απέστειλε τον Βοηθό Επίσκοπο Matthias Heinrich, η αντίστοιχη ευαγγελική Επισκοπή την αναπληρώτρια του Επισκόπου Pröpstin Christine-Maria Bammer, ενώ παρίστατο επίσης ο Αρχιεπίσκοπος της Αιθιοπικής Εκκλησίας στη Γερμανία Διονύσιος. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησε ο τ. Δήμαρχος Steglitz-Zehlendorf Norbert Kopp.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στη Μητέρα Εκκλησία, στην Α. Θ. Παναγιότητα και στον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, ενώ ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας τόνισε τη λαμπρή βιογραφία και την εύορκη μέχρι σήμερα διακονία του νέου Επισκόπου κατακλείοντας με τις πατρικές του ευχές,
Εμμανουήλ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως πολλά τα έτη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.