Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και ως ευκαιρία πνευματικού προβληματισμού και διαπροσωπικής κοινωνίας.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά τη συνήθη τάξη της Εορτής, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Ιδρύματος.

Ο Πρώιμος Χριστιανισμός -και ευρύτερα η Ύστερη Αρχαιότητα- αποτελεί έναν ξεχωριστό κλάδο και συνιστά μία καθοριστική τομή στην ιστορία, η οποία επηρεάζει ακόμη και τα πράγματα της σημερινής εποχής -πολλές φορές, μάλιστα, με εξαιρετικά δραστικό τρόπο. Ποικίλες πλευρές των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού έχουν διερευνηθεί, προσφέροντας συναρπαστικές -κάποιες φορές- οπτικές γωνίες, για τη ζωή και το έργον των πρώτων Χριστιανών, που διαμόρφωσαν στη συνέχεια, επί δύο χιλιάδες και πλέον έτη, την ανθρώπινη ιστορία.

Την επίσημη ομιλία της Εορτής θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντιπρύτανης του ιδίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Νόννος Πανοπολίτης: Ένας σκοτεινός Χριστιανός ποιητής του 5ου αιώνος μ.Χ.».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρουσία στην αίθουσα επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των αρμοδίων εθνικών Αρχών στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας του Κορωνοϊού και με τη χρήση μάσκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.