Συγκλονίζει η κατάθεση της γυναίκας που κατήγγειλε άσεμνη επίθεση από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Μικρή ένταση σημειώθηκε με τη λήξη της διαδικασίας στο δικαστήριο όταν την ώρα που εξερχόταν από το κτίριο ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, μέλος του Δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών φώναξε "αίσχος, ντροπή σας" με τον Μητροπολίτη να απαντά "η ντροπή δική σας", όπως και άτομο που τον συνόδευε.

Συγκλονιστική κατάθεση

Η παραπονούμενη, με λυγμούς στα μάτια, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα όπως ισχυρίζεται ότι εκτιλύχθηκαν στη Μητρόπολη, όταν ήταν 16 ετών. Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι της έβαλε το χέρι στο στόμα για να μην ακούγεται και της έπιασε το πόδι. Όπως είπε, ενώ ήταν εκτός εαυτού φώναζε να την αφήσει να φύγει και όταν τελικά σηκώθηκε από πάνω της, της είπε πως ότι έγινε θα μείνει μεταξύ τους.

Η ίδια, όπως περιέγραψε, έφυγε κλαίγοντας. “Εγώ ήξερα το πατρικό χάδι μόνο”, αναφέρει, προσθέτοντας “τώρα είμαι μεγάλη αλλά βάλτε στη θέση μου τις κόρες σας”.

Είπε επίσης ότι η αδελφή της τον πήρε τηλέφωνο παριστάνοντας την ίδια και ηχογραφόντας τον του είπε να ξαναβρεθούν, με τον ίδιο να της λέει να πάει κι έχουν πολλά να κάνουν μαζί. Η παραπονούμενη ανέφερε ότι αρνήθηκε να ακούσει την κασέτα, καθώς της προκαλούσε αηδία.

Παρά τις παροτρύνσεις της οικογένειάς της για να τον παγιδεύσουν, η ίδια αρνήθηκε να υποβάλει τον εαυτό της για άλλη μια φορά στην ίδια θέση. Εκείνη δεν προέβη σε καταγγελία καθώς δεν ήξερε πως να αντιδράσει και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά το συμβάν.

Με το πέρασμα των χρόνων και αφού υπήρξαν διάφορες φήμες γύρω από το πρόσωπό του, όπως λέει, ο γιος της την παρότρυνε να τον καταγγείλει γιατί “κάποιος πρέπει να τον σταματήσει”. Είπε επίσης ότι πολλοί δικηγόροι αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση “γιατί πίσω είναι η εκκλησία”.

Τόνισε επίσης ότι σκοπός της δεν είναι τα λεφτά και αν υπάρξει αποζημίωση θα την προσφέρει σε παιδιά που πέφτουν θύματα βίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου ζήτησε όπως γίνει την Τρίτη η αντεξέταση της παραπονούμενης, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα. Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη στις 11:30.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.