Παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου η αναστολή των θείων λειτουργιών.

Αναλυτικότερα με την ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που θα δημοσιευθεί αργότερα, παρατείνεται η με αριθμό 2867/Υ1/16-03-2020 (ΦΕΚ Β’872) ΚΥΑ αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, μέχρι και την 11η Απριλίου 2020.

Η μόνη τροποποίηση θα είναι η προσθήκη της δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει σχετικά.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως συνυπέγραψε την εν λόγω ΚΥΑ και ανέβασε το σχετικό νομοσχέδιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της ιστοσελίδας της Κυβέρνησης.

Η ΕΡΤ θα μεταδίδει λειτουργίες που τελούνται μόνο γι’ αυτό το σκοπό

Τέλος, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας την ΚΥΑ, η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου, θα συνεχίσει να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών.

Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.25 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Θα έπρεπε η εκκλησία να αντιταχθεί στην απαγόρευση λειτουργιών που θέτει η κυβέρνηση.επρεπε εσείς οι ίδιοι να έχετε ψηλά την θρησκεία μας,τον κόσμο δίπλα σας αντί να τον απομακρύνετε διά αυτόν τον τρόπο.τωρα έπρεπε να ζούσε ο αείμνηστος αθάνατος Χριστόδουλος!!!!τα είχε πει όταν ζούσε!!! πού ακούστηκε να κλείνουν εκκλησίες;;;; πού ακούστηκε να μην κοινωνούν οι χριστιανοί;;;;;σε ποια χώρα;;;;σε ποια εποχή;;;;δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο!!! ούτε καν μεγάφωνα δεν θα βάλετε να ακούγονται απο άκρη σε άκρη οι λειτουργίες της χριστιανοσύνης!!!τον Χριστόδουλο δεν τον φτάνει κανείς σας ούτε στο μικρό του δάχτυλο!!! πού ακούστηκε να φοβάται η εκκλησία μετάδοση ιών μέσω Θείας Κοινωνίας και μέσω Θείας Λειτουργίας;;;; τόσο αδύναμοι και άπιστοι είστε εσείς οι άνθρωποι του Θεού;;;; τόσα χρόνια κολλήσαμε κάτι με την Θεία Κοινωνία;;;;; και τώρα ξαφνικά θα κολλήσουμε;;;; πού είναι η πίστη σας;;;; χάσατε το ποίμνιό σας εδώ και πολύ καιρό, αλλά ευτυχώς που δεν εγκαταλείπουμε εμείς,οι απλοί άνθρωποι,οι απλοί πολίτες,οι απλοί χριστιανοί που ακόμα πιστεύουμε στην Μεγαλοσύνη Του την θρησκεία μας!!!ας γίνουμε εμείς παράδειγμα προς εσάς... αλλά δεν το βλέπω....