Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 ο Πολιούχος της Νίκαιας Άγιος Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός, στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους του π. Αναστάσιος και π. Αντώνιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου.

«Τόμοι ολόκληροι μπορούν να γραφούν με τις ιστορίες της ζωής και της δράσεως του Αγίου Νικολάου ενόσω εκείνος ζούσε και εποίμανε τον λαό της Λυκίας. Και τόμοι αναρίθμητοι γράφονται από τότε έως σήμερα από τις ευεργετικές επεμβάσεις του Αγίου στις τρικυμίες της ζωής» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν πολιτευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές σχολείων, πολιτιστικά Σωματεία και πλήθος πιστών καθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα και το Ιερό Λείψανό του Αγίου Νικολάου.

Τους ύμνους έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Καρπούζης και ο Λαμπαδάριος κ. Γεώργιος Καμαριώτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, συνοδεία μαθητών σχολείων και μικρασιατικών συλλόγων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός σήμερα συμπλήρωσε 100 χρόνια από την θεμελίωση του, που πραγματοποιήθηκε το 1922.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.