Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου Μία ακόμη σέχτα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις πολλές που δρουν και δραστηριοποιούνται, άλλοτε εμφανώς, τις περισσότερες δε φορές αφανώς, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Εξορκισμοί και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, παγανιστικές και μυστικιστικές τακτικές, που σκοπό έχουν να εξευμενίσουν το θείο στοιχείο και, ταυτόχρονα, να απομακρύνουν τα πονηρά πνεύματα. Και […]

Μία ακόμη σέχτα εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις πολλές που δρουν και δραστηριοποιούνται, άλλοτε εμφανώς, τις περισσότερες δε φορές αφανώς, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Εξορκισμοί και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, παγανιστικές και μυστικιστικές τακτικές, που σκοπό έχουν να εξευμενίσουν το θείο στοιχείο και, ταυτόχρονα, να απομακρύνουν τα πονηρά πνεύματα. Και το σκηνικό όλο εμπλουτίζεται με άναρθρες κραυγές ενώπιον όλων, θεατρινίστικες συμπεριφορές, κωμικοτραγικές καταστάσεις και πρόσωπα, ταλαίπωροι άνθρωποι που διδάχθηκαν να εξαπατούν και να εξαπατώνται στο όνομα του «θείου» παράγοντα. Ασφαλώς, το «ίδιον» συμφέρον, προσωπικό, οικονομικό, ψυχοπαθολογικό, πάντα κυριαρχεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις και δραστηριότητες.

Στα θεταρινίστικα παραπάνω δρώμενα παρενέβη εισαγγελέας και ακολούθησε η σύλληψη των διοργανωτών και εμπνευστών αυτών των «εξορκισμών», οι οποίοι συνελήφθησαν και πρόκειται να δικαστούν στις 14 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ο κ. Δημήτριος Παναπακίδης, εκπρόσωπος της «Εκκλησίας των Εθνών», όπως αποκαλείται αυτή η παραφυάδα, υποστήριξε πως όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αστυνομικής Αρχής, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμος της συμοπρωτεύουσας.

Ο δε Χαράλαμπος (Χάρης) Τσακωνίδης, ο «ποιμήν» της Συναγωγής, του παραρτήματος δηλαδή αυτής της σέχτας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που, έστω και για λίγο, συνελήφθη για χάρη του ονόματος του Ιησού Χριστού!

Πρόκειται για καταστάσεις δύσκολες, επικινδυνες, εν πολλοίς αχαρακτήριστες. Η Εκκλησία της Ελλάδος έσπευσε με Ανακοίνωσή της να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα και να εφιστήσει την προσοχή των πιστών, ώστε να απέχουν από αυτή τη σέχτα, μια από τις αναρίθμητες, είναι αλήθεια, που δρουν στην Ελλάδα.

Η παραφυάδα αυτή προέρχεται από τη Νιγηριανή σέχτα-Συναγωγή που φέρει τίτλο «Εκκλησία των Εθνών» και αναδύθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας, από τον ψευδοπροφήτη Τ. Τζόσουα, που θεωρούσε τον εαυτό του φωτισμένο και «εκλεκτό» του Αγίου Πνεύματος.

Στη Θεσσαλονίκη, το παράρτημα της Συναγωγής ιδρύθηκε τη 19η Απριλίου 2015, από τον κ. Τσακωνίδη και τα μέλη της σέχτας διέθεταν και δικό τους ναό, ένα πρώην κέντρο διασκέδασης κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μετά, βέβαια, το θόρυβο των γεγονότων και τη σύλληψη των υπευθύνων, ο χώρος αυτός που λειτουργούσε ως «ναός» σφραγίστηκε.

Η συνέχεια και εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Τυατόχρονα, όμως, τόσες άλλες αιρετικές παραφυάδες λειτουργούν αθόρυβα γύρω και ανάμεσά μας. Επομένως, ο επανευαγγελισμός του λαού, η κατήχηση από την πλευρά της Εκκλησίας, ίσως , αρχικά, είναι ο μόνος τρόπος, ώστε να προλαμβάνονται τέτοιου είδου φαινόμενα και να αποσοβείται η παραπλάνηση των πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.