Με αμείωτο παλμό συνεχίζονται στο Μαυροβούνιο οι ειρηνικές πορείες προσευχής ενάντια στον θρησκευτικό νόμο, που απειλεί την περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο κάθε Πέμπτη και Κυριακή ζητώντας την απόσυρση του σχετικού νόμου, υπερασπιζόμενοι την κληρονομιά αιώνων.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση, όπως γράφει το πρακτορείο Ria Novosti είναι ο αριθμός των νέων βρίσκονται στους δρόμους. «Σε κάθε πομπή τελικά η πλειοψηφία είναι πολίτες ηλικίας 20 έως 30 ετών που περπατούν ειρηνικά στους δρόμους του Μαυροβουνίου.Είναι επίσης εκπληκτικό το πόσοι γονείς με παιδιά συχνά σε καροτσάκια συμμετέχουν στις πορείες «, δηλώνει στο πρακτορείο ένας εκ των διαδηλωτών και προσθέτει:

«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι συμμετέχουν συνειδητά σε αυτή τη διαδικασία, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία τους, όχι μόνο εναντίον αυτού του αντισυνταγματικού νόμου που απειλεί άμεσα τα πολιτικά τους δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά εναντίον κάθε αντισυνταγματικού νόμου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.