Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Αικατερίνη Δημάκη, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά και είχε σειρά παραγωγικών συναντήσεων μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο.

Την πρέσβη, η οποία συνοδευόταν από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στο Τορόντο Παναγιώτη Αντωνάτο, υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας, κοσμήτορας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (PTOTA), ο π. Κώστας Τσιάλτας, Γραμματέας του Αρχιεπισκόπου, ο Αρχων Οστιάριος Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, Γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξενάγησε τη νέα πρέσβη και τον γενικό πρόξενο στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου οι φοιτητές έψαλαν τους ύμνους του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και της Παναγίας της Τοροντόεσσας (ποιήματα Αρχιεπ. Σωτηρίου) προκαλώντας συγκίνηση στους υψηλούς επισκέπτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος καλωσορίζει τη νέα πρέσβειρα της Ελλάδος στον Καναδά, Αικατερίνη Δημάκη.

Ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας της Θεολογικής Ακαδημίας και στους γύρω βοηθητικούς χώρους και αμέσως μετά οι επισκέπτες ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο της Αρχιεπισκοπής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και το γραφείο του Αρχιεπισκόπου. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, ο Αρχιεπίσκοπος και η πρέσβης αντάλλαξαν δώρα.

Μετά την ξενάγηση, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας, η πρέσβης Αικατερίνη Δημάκη, ο γενικός πρόξενος και ο Αρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, επισκέφθηκαν το Ελληνορθόδοξο σχολείο «Μεταμόρφωση» (MGOS) στο North York. Η διευθύντρια Αννα Σαραντίδη, ξενάγησε τους επισκέπτες στο σχολείο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους για το προσωπικό και τους μαθητές. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και η διευθύντρια Αννα Σαραντίδη μίλησαν στην πρέσβη και τον γενικό πρόξενο για την ιστορική ίδρυση του σχολείου και την ιδρύτριά του κ. Τούλα Ρέππα. Οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την έκπληξη και την ευγνωμοσύνη τους για αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Τελευταίος σταθμός της αντιπροσωπείας ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Scarborough και το Μητροπολιτικό Πολιτιστικό Κέντρο. Η πρέσβης εντυπωσιάσθηκε από τη βυζαντινή αγιογραφία του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου, αλλά και από το μέγεθος και την ομορφιά του πρόσφατα ανακαινισμένου Πολιτιστικού Κέντρου.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος και η πρέσβης Αικατερίνη Δημάκη, ο γενικός πρόξενος Παναγιώτης Αντωνάτος και ο Αρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος είχαν ένα γεύμα, όπου συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία σε πνεύμα ενότητας, φιλίας και δέσμευσης για συνεχή συνεργασία, καθώς και το θέμα επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.