Νέα Ιωνία: Σε κλίμα κατάνυξης η Iερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος υποδέχθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου (Β’ Νηστειών) …

Στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ιερωνύμου εκ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, το οποίο κόμισε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νείλος εκ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, συνοδευόμενος από Πατέρες της Μονής.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης με κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και μεγάλου αριθμού πιστών.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Γ΄ κατανυκτικός Εσπερινός της Μ. Τεσσαρακοστής.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νείλος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ο Όσιος Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης».

Στην ομιλία του ο Αγιορείτης Γέροντας αναφέρθηκε τόσο στον θεάρεστο βίο του Μικρασιάτη Σιμωνοπετρίτη Ηγουμένου Οσίου Ιερωνύμου, όσο και στα πνευματικά χαρίσματα που διέκριναν τον ενάρετο ασκητικό του βίο, με τις διδαχές, τις πνευματικές νουθεσίες και τα πολλά θαύματα που έπραττε με τη χάρη του Θεού μέσω της πύρινης προσευχής του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος π. Επιφάνιος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Αρχιμ. Ελισσαίο για την σεπτή δωρεά και ευλογία, όσο και προς τον π. Νείλο για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, το οποίο από τούδε και στο εξής θα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στην Ιερά Μητρόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.