Μεγάλη ευλογία για την Ενορία της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αλλά και για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και διακονίας, η έλευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στην Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Την τιμία και χαριτόβρυτη Κάρα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Γέροντας Γαβριήλ με τη συνοδεία του και υποδέχθηκε στην είσοδο του συνεχώς αναπτυσσόμενου Οικισμού της Ν. Ευκαρπίας με κάθε τιμή, σεβασμό και ευλάβεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του φιλάγιου Λαού που προσήλθε για να λάβει ευλογία και χάρη από το ευκλεότατο καύχημα της Εύβοιας.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας, συνοδεία Πολιτιστικών Συλλόγων, η πομπή κατευθύνθηκε στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης, στον οποίο τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, πλαισιούμενος από Πατέρες και τον Προϊστάμενο του Ναού Αιδ. Οικ. π. Χρήστο Καρακούδη.

Στην προσλαλιά του ο Καθηγούμενος Γέροντας Γαβριήλ αφού μεταβίβασε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, έκανε λόγο για τους Αγίους της Εκκλησίας μας που συνεχώς προστρέχουν στους ανθρώπους, όπως ο Όσιος Δαυίδ, για τον οποίο ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης έλεγε ότι είναι ένας ζωντανός Άγιος με τα θαύματά του να ομολογούνται από τους πιστούς. Έτσι αποδεικνύεται ότι ζει Κύριος ο Θεός και η Εκκλησία διά των Μυστηρίων της αποτελεί χώρο ίασης ψυχής και σώματος.

Οι Άγιοι, είπε, ζούσαν για τον Θεό, επιθυμούσαν διά των αγώνων τους να είναι αρεστοί όχι στο θέλημα τους ή στο θέλημα των ανθρώπων αλλά στο θέλημα του Θεού και κόντρα σε πάθη, πειρασμούς και στον ίδιο τον διάβολο είχαν τη χάρη του Θεού που τους σκέπαζε και τους ελεούσε.

Τέλος, εστίασε στην αρετή του Οσίου Δαυίδ, αυτή του ειρηνοποιού, ευχόμενος σε όλους όσοι πλήρωσαν τον Ιερό Ναό, η χάρη και η προστασία του να είναι κοντά τους.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης της δυτικής Θεσσαλονίκης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες τόσο στον άγιο Χαλκίδος, όσο και στον άγιο Καθηγούμενο για την μεγίστη αυτή ευλογία να έρθει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ν. Ευκαρπία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως η Τίμια και θαυματουργή Κάρα του Οσίου Δαυίδ, ευχόμενος να αποτελέσει πηγή ευλογίας και αγιασμού σε όλους όσοι ικετευτικώς ακουμπήσουν τις ελπίδες τους και τους καημούς τους.

Άλλωστε, είπε, η καρδιά των ανθρώπων της προσφυγικής Ευκαρπίας είναι μεγάλη και η ευλάβειά τους μεγαλύτερη αφού προχωρά ικανοποιητικά το έργο ανέγερσης του κυρίως Ναού που θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή.

Ο πνευματικός θησαυρός, δηλαδή η Τίμια Κάρα του Οσίου, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες με τον Ναό να παραμένει ανοιχτός από τις 7:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.