Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Σύνδεσμο των Κληρικών Ελλάδος πως η Νέα Δημοκρατία δε θα αποδεχθεί αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των ιερέων και πως δε δεσμεύεται από την συμφωνία της κυβέρνησης με την εκκλησία.

Το μήνυμα ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με την εκκλησία δε δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε επίσης τους κληρικούς πως η ΝΔ δε θα αποδεχθεί την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δε θα αποδεχθεί την «εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα», προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον «κομματικούς του φίλους».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Τη διαφωνία τους με τη συμφωνία εξέφρασαν, άλλωστε, οι κληρικοί οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα επιχειρήματα που έθεσαν, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης».

«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η εν λόγω συμφωνία δε δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία.

από sputnik

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.