Στο διαμορφωθέν εντός του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλήσιο των Οσίων Νεοφανών Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου, του εν Ευβοία, τελέσθηκε απόψε Εόρτιος Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Παϊσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και του εξ Αθηνών Πρωτοπρ. Ματθαίου Χάλαρη, ο οποίος αύριο θα ομιλήσει στη Μονή, του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Κουσαθανά και των Διακόνων, και με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Σταυρακόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ. Κουσαθανά και Νικολάου Γκέλου και πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Προ του πέρατος του Εσπερινού και στον αύλιο χώρο της Μονής εψάλησαν για πρώτη φορά στη Μύκονο τα Εγκώμια του Οσίου, με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στις τρεις βασικές αρετές του Οσίου Παϊσίου, την ταπείνωση, την ευλάβεια και την αγάπη, και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο για την προσπάθειά του να καταστήσει γνωστό στη Μύκονο τον νεοφανή αυτό Άγιο της Εκκλησίας.

Προ της τελέσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε τό άρτι διαμορφωθέν, μερίμνη του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Αλεξίου, Οστεοφυλάκειο, στο οποίο εναπετέθησαν τα οστά των Πατέρων της Μονής, που εφυλάσσοντο από κτίσεώς της σε παρακείμενη κρύπτη.

Με την ευκαιρία αυτή συνεχάρη τον π. Αλέξιο για το σεβασμό του προς τους προοδοιπορήσαντες Πατέρες της Μονής, και τον ευχαρίστησε για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του, προς συντήρηση, εξωραϊσμο και πνευματική αναβάθμιση της Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.