Ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ για τη μεταφορά στη νέα δομή, προσφύγων και μεταναστών μετά την πλήρη καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας. Έως τώρα, έχουν μπει στη νέα δομή 9.000 άτομα που στο σύνολο τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Επίσης, έχουν ελεγχθεί υγειονομικά, με 213 από αυτούς να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και να έχουν μπει σε απομόνωση σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.
Από χθες το πρωί, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου που η λειτουργία του είχε επηρεαστεί. Ενώ συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

Ωστόσο, οι εικόνες καταστροφής στην Μόρια είναι αποκαρδιωτικές. Η ολοσχερής καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης αλλά και του παράνομου καταυλισμού που είχε στηθεί τα τελευταία χρόνια στον ελαιώνα της περιοχής οδήγησαν εξ αρχής τους χιλιάδες μετανάστες στην αναζήτηση νέου τόπου διαμονής, αλλά και σε «εκδικητικές» κινήσεις.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν για για ακόμα φορά τα εξωκκλήσια της περιοχής.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ξωκκλήσια μετατράπηκαν σε προσωρινά καταλύματα για μετανάστες οι οποίοι φεύγοντας άφησαν πίσω τους την καταστροφή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.