Στην παροχή ετήσιας τακτικής οικονομικής στήριξης προς δύο Σέρβες μητέρες από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες βίωσαν τον χαμό δικών τους ανθρώπων εξαιτίας των εγκλημάτων της εξτρεμιστικής οργάνωσης UCK, προέβη η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Βελιγράδι, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος παρέδωσε την οικονομική βοήθεια προς τις δύο μητέρες, την Πέτρα Κόστιτς και την Σλομποντάνσκα Κόστιτς, ηλικιωμένες γυναίκες πλέον, και άκουσε τις συγκλονιστικές ιστορίες τους για τα δεινά που έπληξαν τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, η Πέτρα Κόστιτς βίωσε τον θάνατο δεκατεσσάρων μελών της οικογένειας της, συμπεριλαμβανομένων των δύο γιών της, ενώ η Σλομποντάνσκα Κόστιτς έχασε δύο γιούς και έναν ανιψιό σε μια μέρα. Τώρα ζουν εκτοπισμένες στη Σερβία, χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα και χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος παρέδωσε στις δύο κυρίες ελαιόλαδο και από μια εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, τoνίζοντας παράλληλα ότι το σύνολο της αδελφότητας της Μονής προσεύχεται για αυτές και για τις ψυχές των θανόντων μελών των οικογενειών τους.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.