ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συναντήθηκε χθες 12 Φεβρουαρίου 2019 με Τούρκο αρχιτέκτονα ο οποίος ανακαίνισε τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως η το οικοδόμημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου λάμπει για άλλη μια φορά.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα που ήταν επιφορτισμένη με το έργο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, όπως επίσης και τις Τουρκικές Αρχές που συνεισέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην ανακατασκευή της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε χαρακτηριστικά: Η Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου ακτινοβολεί σαν διαμάντι. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα είναι πλέον ένας λειτουργικός Ιερός Ναός όπου οι Ιερές Ακολουθίες είναι εφικτό να τελούνται κανονικά.

Η Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου έχει καταγραφεί ως η μοναδική στον κόσμο εναπομείνασα Ορθόδοξη Εκκλησία, κατασκευασμένη εξολοκλήρου από σίδερο.

Η Εκκλησία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της το 1898 στο Μπαλάτ, τη συνοικία στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Από την πλευρά του ο αρχιτέκτονας σημείωσε πως: Είχαμε ως στόχο τη διατήρηση όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Ναού του Αγίυ Στεφάνου κατά την ανακατασκευή.

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πόλης.

Η Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου άνοιξε μετά από 7 χρόνια εργασιών με μια τελετή στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος Ερντογάν στις 7 Ιανουαρίου 2018.

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.