Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη γενέτειρά του, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας και στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, λόγω της στενότητος του χώρου στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος, το οποίο ανήγηρε η ευσέβεια των χριστιανών, τιμήθηκε με Ιερά Αγρυπνία, το βράδυ της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Στο συγκεκριμένο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης, ο μικρός τότε Ανδρέας Κορκολιάκος και μετέπειτα Όσιος Βησσαρίων, βαπτίσθηκε, γαλουχήθηκε πνευματικά και έμελλε να λάβει την κλήση από τον Κύριο, αφού ο Ναός και το Εικόνισμά Της αποτελούσαν το πνευματικό του καταφύγιο στα παιδικά και νεανικά του χρόνια.

Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πλαισιωμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεταλιδίου, Πρωτ. Δημήτριο Κόκκαλη, τους Αρχιμμανδρίτες Αλέξιο Αρώνη και Ειρηναίο Γκουγκούνη, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Βασίλειο Αθανασόπουλο, Αθανάσιο Σιψά, Γεώργιο Μητρόπουλο και τον Οικονόμο Χρήστο Κουτσαντώνη.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και αφού ευλογήθηκαν τα παρατιθέμενα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος, ο π. Φίλιππος αφού ευχαρίστησε τους πολυπληθείς προσκυνητές και τους πατέρες που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Γέροντος, εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στην βιωτή του Οσίου Βησσαρίωνος, τονίζοντας τα δύο μεγάλα όπλα που είχε στη ζωή του, την πίστη και την αγάπη, καλώντας όλους μας να έχουμε κι εμείς αυτά ως όπλα κατά του Διαβόλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.