Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 το πρωί, τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής μας Εκκλησίας, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης.

Η πανήγυρις έλαβε χώρα, όπως έχει καθιερωθεί προ πολλών ετών, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος, των Ιερέων του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανου Χρήστου και Πρωτοπρεβ. Αθανασίου Τρίκκα και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Όλοι οι πιστοί, που είχαν από νωρίς προσέλθει, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελεί προσφορά προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, του αοιδίμου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.

O Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές της επιείκειας προς τους αδελφούς και της εσωτερικής ειρήνης και ηρεμίας, που χαρακτήριζαν τον Άγιο Τιμόθεο, ο οποίος ακολουθούσε το παράδειγμα επιείκειας του ίδιου του Ιησού Χριστού, όπως αναγνώσθηκε και στην σημερινή ενδιάτακτη ευαγγελική περικοπή (Λκ 9, 51-57), δηλαδή ήταν επιεικής με τους ασεβώς φερομένους στους μαθητές και Αποστόλους Του, αλλά, όπου χρειαζόταν ήταν και πολύ αυστηρός.

Με έναυσμα δε αυτή την διαφοροποίηση της συμπεριφοράς του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι και οι παραπάνω αρετές και η αυστηρότητα πρέπει πάντα να εφαρμόζονται με διάκριση, ώστε πάντοτε να οικοδομούν τις ψυχές των ανθρώπων, που τρέφονται και αναπτύσσονται με την προσευχή και την ησυχία, όπως συνέβη και στη ζωή του Αγίου Τιμοθέου.

Η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.