ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, τελέστηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επίσκοπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Επιτρόπου του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν η αρτοκλασία και τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, ενώ ο Πατριαρχικός Επίτροπος τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος, αποφοίτου της Σχολής, και του ιδρυτού της Σκήτης, Αρσενίου Μοναχού.

Ο Καθηγούμενος, Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, κατά την σύντομη προσφώνησή του, καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Μητροπολίτη, αναφερόμενος στην ιστορία της Σκήτης και στον εορταζόμενο Άγιο. Τέλος, λόγους πνευματικής οικοδομής με αφορμή τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος απηύθυνε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος, τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.

Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Σκήτης και εόρτιος τράπεζα στην Θεολογική Σχολή, ευλογηθείσα από την Α. Σεβασμιότητα.

Το εσπέρας της προτεραίας, Δευτέρας 11ης Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Καθηγουμένου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.