Ι.Μ. ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ: Με λιτότητα και κατάνυξη, αρμόζουσα στο κλίμα της βαθυτάτης οδύνης για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας κατά το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Νάξο.

Την Πέμπτη 2-3-2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και των Ωρών, στο τέλος της οποίας ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Εν συνεχεία προέστη της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν του Ιερού Κλήρου του νησιού. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών «των βιαίω θανάτω τελειωθέντων αδελφών ημών, κατά την πρόσφατον σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών», στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος με πολύ συγκίνηση έκανε έκκληση για θερμή προσευχή προς αποκατάσταση των τραυματισθέντων και παρηγορία και στιρηγμό των βαρέως πενθούντων και θλιβομένων συγγενών των φονευθέντων συνανθρώπων μας.

Τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Έπαρχος Νάξου, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Νάξου, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, μαθητές-τριες με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και πλήθος ευσεβών χριστιανών. Τους ύμνους απέδωσαν χοροί Ιεροψαλτών υπό τον κ. Ιωάννη Κόντε και κ. Δημήτριο Παπάνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.