ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή τίμησαν στον μοναδικό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο στη Σόφια ο οποίος αποτελεί παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μίλησε για τη ζωή, τη διδασκαλία και την ομολογία του Αγίου Μαξίμου. Ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την πίστη του Αγίου Μαξίμου, την ταπεινοφροσύνη του ενώπιον του Θεού, την υπομονή, το θάρρος και την επιμονή στην πνευματική ζωή. Πάνω απ’ όλα, να περιβάλλουν τους εαυτούς τους με αγάπη για τον Θεό, την πίστη, την Εκκλησία, τη θεολογία και τον αγώνα για την αγνότητα της πίστης και την υπεράσπιση της αλήθειας, που είναι ο Χριστός – ο Υιός του Θεού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος μετέβη σε διπλανό οικόπεδο όπου έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς ναούς προς τιμήν του Αγίου Στεφάνου ο οποίος είχε προγραμματιστεί εδώ και χρόνια αλλά διάφορα εμπόδια δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει το έργο. Ωστόσο, με μέριμνα του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου τα εμπόδια κάμφθηκαν και το έργο της ανέγερσης του ναού ξεκινά και πάλι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.