Το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020, το απόγευμα ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Περαχώρας. Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο Ιεροκήρυξ αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Κοίμησή Της, αλλά και στον γεγονός ότι ο Άγιος Γεράσιμος όπως και όλοι οι Άγιοι τιμούσαν την Υπεραγία Θεοτόκο και λάμβαναν την ευεργετική προστασία Της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας στην Γερόντισσα Ιωάννα και στην Ι. Αδελφότητα.

Την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου, πλησίον του Αρχοντικού των Νοταράδων, και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο ως πρότυπο για την ζωή του κάθε πιστού. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους πανηγυριστές πιστούς να έχουν την ευλογία του συμπατριώτη μας Αγίου, τον οποίο παρεκάλεσε να πρεσβεύει στον Κύριο μας ώστε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της πανδημίας, παραμένοντας υγιείς και στην ψυχή και στο σώμα! Μετά το πέρας της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην πλησιόχωρη Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου για προσκυνηματικούς λόγους και παρακάθισε, μαζί με τους συνοδούς του, στην Τράπεζα που παρέθεσαν οι Μοναχές της Ι. Μονής.

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Περαχώρας. Στον λόγο του, με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, τόνισε ότι αποτελεί ευλογημένη συγκυρία η μνήμη του Οσίου Γερασίμου, κατ᾿ αυτή την ημέρα, αφού ο Όσιος έχει λάβει από τον Θεό το ιδιαίτερο χάρισμα να θεραπεύει όσους πάσχουν από ακάθαρτα πνεύματα και έτσι να αποδεικνύεται περίτρανα η Ευαγγελική ρήσις: «ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει» (Ιω. ιδ΄, 12). Ολοκληρώνοντας δε προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν τον αυτοέλεγχό τους όπως οι εννέα Απόστολοι, οι οποίοι είπαν εις τον Ιησού: «διατί ἡμεῖς οὐκ ἠδυνήθημεν ἐκβαλεῖν αὐτό;» (Ματθ. ιζ΄, 20) και να προσπαθούν να διορθώσουν τον βίο τους για να κατορθώσουν την ψυχική τους σωτηρία, ενώ παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας προς την προεστώσα του Ι. Ησυχαστηρίου Γερόντισσα Ιωάννα, την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς Πιστούς.

Ταυτόχρονα και στον Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Λεχαίου λειτούργησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.