Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τιμήθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στην Ερέτρια. Ιδιαιτέρως δε, ως είθισται, εορτάστηκε στον ενοριακό ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας, όπου το εσπέρας της 26ης Αυγούστου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου.

Ιερούργησε ο εφημέριος του ναού, Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεαγένης Κόλλιας, με τη συμμετοχή ιεροψαλτών, πιστών από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και πολλών παραθεριστών που προσήλθαν με ευλάβεια και κατάνυξη, για να τιμήσουν την σεπτή μνήμη του Αγίου Φανουρίου, συμπροσευχόμενοι στον προαύλειο χώρο του ναού βάσει των υγειονομικών διατάξεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης, ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες χριστιανούς στην αγρυπνία να είναι πάντα ενωμένοι με τις παραδόσεις της εκκλησίας και ο Άγιος Φανούριος με την χάρη του θα τους πραγματοποιήσει κάθε αίτημα που θα ζήτησουν από εκείνον και θα φανερώσει σε όλους μας το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία.

Πριν την απόλυση, ο π. Θεαγένης ευλόγησε τις προσφερόμενες από τους πιστούς φανουρόπιτες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.