Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου εορτάζει σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του Αγίου που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και μαρτύρησε για τον Χριστό και την πίστη του στην ίδια πόλη της οποίας είναι και Πολιούχος επί Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. αφού προέτρεψε τον μαθητή του Νέστορα να συμπλακεί στο στάδιο με τον Λυαίο και να τον νικήσει «Λυαίου καθεῖλε τήν ἔπαρσιν ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας τόν Νέστορα».

Η μνήμη του Αγίου εορτάστηκε στο παλαιό Παρεκκλήσιο του Πατριαρχείου μεταξύ της Πατριαρχικής Σχολής και του Κεντρικού Μοναστηριού το απόγευμα της εορτής με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και σήμερα, ανήμερα της εορτής, με τη Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και των Αρχιμανδριτών Μακαρίου, Διονυσίου και Ισιδώρου του αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του διακόνου Συμεών ενώ έψαλλε ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος με τους μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία επισκέφτηκε το Ιερό Παρεκκλήσιον και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος για να προσκυνήσει με συνοδεία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Επιπλέον η εορτή του Αγίου Δημητρίου τιμήθηκε και στην παλαιά πόλη των Ραφιδίων κοντά στο Φρέαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Ηγούμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ραφιδίων Αρχιμανδρίτης Λεόντιος με την παρουσία πιστών και μελών της Αραβόφωνης Κοινότητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.