Την ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, προστατών των ιατρών, η πόλη της Θεσσαλονίκης εόρτασε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου , ο ομώνυμος ιερός ναός ο οποίος βρίσκεται εντός των τειχών, στην ιστορική Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ι. Μ. Βλατάδων.

Αρχικά μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βίο των ιαματικών Αναργύρων, τη προσφορά τους στην υγεία του σώματος και της ψυχής και προέτρεψε να μιμηθούμε το παράδειγμα τους στη μαρτυρία της πίστεως.

Πολλοί πιστοί συμμετείχαν στην ακολουθία, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, παρά τον καύσωνα της ημέρας καθώς και πολλοί ασθενείς προσέτρεξαν στους θεραπευτές αγίους προσευχόμενοι για το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Ακολούθησε η αρτοκλασία και στο τέλος ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπούλας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. , τους ιερείς και τους διακόνους που συμμετείχαν στην φετινή πανήγυρη, τους ιεροψάλτες που ανέλαβαν την διακονία των αναλογιών καθώς και όλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στην πανήγυρη.

Πήγη:Ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.