Στις 25 και 26 του μηνός Ιουλίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιομεγαλοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, που έξησε κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα επί Αντωνίνου Ρωμαίου Αυτοκράτορος. Καταγόμενη από τη Ρώμη, τίμησε τη γενέτειρά Της, ασκήθηκε σε Μοναστήρι και εκήρυξε πανταχού Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα.

Την παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από τον Γενικό μας Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμ.π.Δωρόθεο Ζέρβα και τους Παν. Αρχιμ. π. Χρύσανθο Σαββίδη και π. Θεόκλητο Παρδάλη, ως και τον Διάκονό του π. Αμφιλόχιο Χάϊτα, επεσκέφθη την Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού, όπου λαμπρά εφημερεύει ο Αιδ. π. Κωνσταντίνος Ισαακίδης, πνευματικό τέκνο και ανάστημα του Μητροπολίτου μας.

Πλήθος Λαού μετείχε του Μεγάλου Εσπερινού και της λιτανεύσεως της Αγίας Εικόνος που συνόδευσε μαζί με πολλόυς Κληρικούς μας την Αγία στους δρόμους του Κάτω Σταυρού.

Επικεφαλής του Λαού ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κυριακή Τσουραλάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Καρακίτσος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θέμης Χαραλαμπίδης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.