Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην ιερά νήσο της Πάτμου, η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με επίκεντρο της εορτής την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Της ιεράς πανηγύρεως κατόπιν προσκλήσεως του Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου και Καθηγούμενον της Μονής, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κυρίλλου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και αδελφός την Μονής κ. Πλάτων, τον οποίο και πλαισίωναν κληρικοί της ιεράς νήσου και άλλων περιοχών. Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετά της συνοδείας του.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε σύμφωνα με το Πατμιακό Τυπικό, στο καθολικό και τη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις, η Αρτοκλασία και ευλογήθηκαν και οι αποθήκες της Μονής.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ηγαπημένου μαθητού του Κυρίου μας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια και ευλογία που του παρείχε για την τέλεση των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρoς Πλάτωνος του Πάτμιου προ ολίγον ημερών, όσο και το Καθηγούμενον της Μονής κ. Κύριλλον για την πρόσκληση να προστεί της πανήγυρεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.