Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε σήμερα κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου.

Συμμετείχαν Εφημέριοι της Ερμουπόλεως, η Προηγουμένη Αγνή και η Ηγουμένη Θεονύμφη. Παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφίας και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μνήμη των αύριο τιμωμένων Αγίων Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος, Ιωάννου Δαμασκηνού και Σεραφείμ Ιερομάρτυρος, τονίζοντας ότι και οι τρεις κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη ζωή της Εκκλησίας, με το μαρτύριό τους και το συγγραφικό έργο τους, προβάλλοντας στους πιστούς πρότυπα ζωής με πίστη, αγωνιστικότητα, ταπείνωση και αφοσίωση προς την επίγεια πατρίδα, για την υπεράσπιση της ελευθερίας της οποίας οφείλουμε μέχρι θανατου να αγωνιζόμαστε!

Ευχαρίστησε την Ηγουμένη Θεονύμφη για τη μέριμνά της προς την Ιερά Μονή, ευχήθηκε στους προσκυνητές για τις επερχόμενες εορτές και τους κάλεσε να συμμετάσχουν σύσσωμοι στην πανσυριανή Πανήγυρι του Πολιούχου Σύρου και Προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.